14 August 2010

Manusia Oh Manusia

hari ini masa on the way ke office . aku bacalah surat khabar kosmo masa dalam bas . kalau dulu boleh dikatakan trend orang buang bayi . sekarang ni ? orang buang bapa pulak . ikot statistik kaum lelaki lebih banyak dibuang keluarga berbanding kaum wanita . anak sampai 7 orang tapi jaga bapak sorang pun tak boleh . sumpah aku sedih baca surat khabar hari ini . mintak mintaklah anak anak aku nanti tak bikin aku macam tu . apa yang sedih tu cause bapak dia tak marahkan anak anak dia tapi memdoakan kesejahteraan anak anak dia ada la . aku menangis dalam hati . pada kawan kawan . tolonglah pelihara parent masing dengan baik baik . aku merayu gila gilaan pada korang . kalau aku lah jadi bapak pada 7 orang anak tu . masa kecik aku dah bunuh dah diorang . sumpah aku geram . tolonglah sedar !

3 comments:

  1. diorang tak takut ke yang anak diorang pun boleh bikin macam tu jugak .

    ReplyDelete